Råriven äppelkaka
Nja, jag tyckte äpplekakan var sådär, är nog smaken av nötterna som gör att jag inte riktigt tyckte om den. Men de andra här hos pappa tyckte om den så jag får väl lägga ut receptet så får ni prova själv :)
Det går nog att pudra på lite kanel över äpplena, saknar lite av den smaken.
Det går nog att pudra på lite kanel över äpplena, saknar lite av den smaken.
Råriven äppelkaka
Sätt ugnen på 225 grader
Smet:
20 st sötmandlar
1 st bittermandel
150 gram margarin
1 dl socker
2 dl skorpmjöl
1 msk vetemjöl
Fyllning:
7 äpplen, urkärnade men med skalet på
Gör såhär:
Börja med att riva all mandel i en matberedare
Lägg ner resten av ingredienserna och blanda
Riv äpplena grovt
Häll ned hälften av smeten i en smord pajform
Lägg på de rivna äpplena och täck med resten av smeten
Grädda i ca 20 min
Servera med glass eller marsansås!
Sätt ugnen på 225 grader
Smet:
20 st sötmandlar
1 st bittermandel
150 gram margarin
1 dl socker
2 dl skorpmjöl
1 msk vetemjöl
Fyllning:
7 äpplen, urkärnade men med skalet på
Gör såhär:
Börja med att riva all mandel i en matberedare
Lägg ner resten av ingredienserna och blanda
Riv äpplena grovt
Häll ned hälften av smeten i en smord pajform
Lägg på de rivna äpplena och täck med resten av smeten
Grädda i ca 20 min
Servera med glass eller marsansås!
Kommentarer
Trackback