Hipp hipp hurra

Idag fyller mamma år...och hon fick börja dagen med att vakna till en vacker sång av 3 morgontrötta varelser halv åtta :) Fast efter vi sjungit och hon öppnat lite paket så gick jag och la mig några timmar till..började inte jobba fören kl 12...;)

Det har varit en bra dag på jobbet, som vanligt när jag jobbar på Parelle :) Har bland annat gjort om ett skyltfönster och beställt lite produkter....På torsdag ska jag dit och träna gelélackning! Jag berättade för ganska länge sen, när vi skulle börja med gelélackning på Parelle vad det innebar men tänkte jag kunde berätta det igen för er som missat det...Gelélackning är ett lack som härdas i en uvlampa och håller ca 2-3 veckor, förhoppningsvis utan att släppa nånting..en riktigt bra grej om man har ett arbete där det är svårt att ha ett nagellack fint och helt i mer än 1 dag...Så det ska jag bli proffs på nu ;)

I morgon blir det mysdag med den bästa Caroline! Först ska jag pyssla om henne lite med färgning av bryn och fransar, sen ska vi ta en dag på stan med lunch, kolla in nya skoaffären ;) och kanske en fika efter det...har dock min detoxkur i tankarna :/ Fast fika är inte godis! ;)

Ikväll har jag och min kusin bakat...mamma fick fira sin födelsedag på Coop till kl 21..men när hon kom hem överraskade vi henne med nybakade scones och "lion bars"...sconesen gjorde vi både vanliga och en sort med choklad i, riktigt goda! Alla recept är gjorda av Leila Lindholm från hennes bakbok som jag fick i julklapp...
Tänkte jag skulle lägga upp receptet på choklad sconesen:

Grundreceptet är klassiska engelska scones

Ingredienser:
7,5 dl vetemjöl
0.5 0.5 tsk salt
1.5 1.5 tsk bakpulver
0.5 0.5 dl råsocker
125 125 g kallt smör
1 1 st ekologiskt ägg
2 2 dl mjölk 3%
ekologiskt ägg, mandelspån och råsocker till pensling (vi använde bara ägg)

Tillval: 100g 70% fin kvalitetschoklad

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.

2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.

3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.

4. Vispa samman ägg och mjölk.

5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.

(Ev tillval läggs i här...hacka chokladen grovt)

6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.

7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.

8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.


Mums! :)

 

I morse fick mamma lägga om sårena på ryggen...och det var inte trevligt kan jag säga! Men det har i alla fall känts bättre idag, kliar lite och är fortfarande lite obahagligt men inte som igår...fast jag har inte sovit så bra i natt, har gjort ont att ligga, hur jag än legat...men förhoppningsvis blir det bättre snart, ringde och beställde en tid på vårdcentralen idag för att ta bort stygnen om 14 dagar...

 

Nu ligger Arthur i sängen och har sovit länge! Så jag ska göra honom sällskap så jag är pigg i morgon! Ska plocka fram min fina cykel då tror jag :), vi har haft toppen väder idag...jätte varmt och skönt..(och jag har jobbat!)

 

 

 

Natti natt!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0