Lyckat och misslyckat
Det blev bakning för mig ikväll...började med att göra havreflarn och dom blev väldigt lyckade och goda. Risken finns att jag kommer äta upp alla tills i morgonkväll då mamma och Marcus kommer hem :) Men då gör jag nya, det var ett lätt recept.
Havreflarn
75 g margarin
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk kaffegrädde eller mjölk
2 msk ljus sirap
1/4 tsk bakpulver
Smält margarin i en gryta. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda ihop. Klicka ut smeten (stora som 5-kronor ungefär) på bakpappersklädda plåtar. Dom brer ut sig så lägg inte för många på varje plåt. Grädda i ca 5 min i 200 grader. Låt svalna på plåten.
Sen var det dags att testa att göra hallongrottor och där misslyckades jag ganska duktigt :) Jag har varken gjort havreflarn eller hallongrottor tidigare så jag visste inte riktigt hur stort man skulle göra allt..Hallongrottorna såg väldigt fina ut innan jag satte in dom i ugnen :)
Men efteråt hade nästan alla svämmat över med sylt så dom blev inte alls snygga :) Vet dock inte hur dom smakar än men jag tror dom smakar bra. Blev bara inte dom snyggaste kakorna när dom var klar, hehe...:)
Såhär blev dom "finaste" :) Vågade inte fota dom andra...så jag ska ge hallongrottorna ett försök till och hoppas att dom blir bättre och finare då!
Hallongrottor
4½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör eller margarin
Fyllning
Hallonsylt
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det.
Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare.
Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
Forma degen till valnötsstora bollar. Sätt ugnen på 200°C.
Lägg i muffinsformar på plåtar.
Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.
Gottekatten Arthur ville också ha glass tidigare idag ;)
Nu är jag helst slut och ska upp tidigt i morgon och baka bröd :) Så det är bäst att gå och lägga sig snart...
Sov så gott på er!
Havreflarn
75 g margarin
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk kaffegrädde eller mjölk
2 msk ljus sirap
1/4 tsk bakpulver
Smält margarin i en gryta. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda ihop. Klicka ut smeten (stora som 5-kronor ungefär) på bakpappersklädda plåtar. Dom brer ut sig så lägg inte för många på varje plåt. Grädda i ca 5 min i 200 grader. Låt svalna på plåten.
Sen var det dags att testa att göra hallongrottor och där misslyckades jag ganska duktigt :) Jag har varken gjort havreflarn eller hallongrottor tidigare så jag visste inte riktigt hur stort man skulle göra allt..Hallongrottorna såg väldigt fina ut innan jag satte in dom i ugnen :)
Men efteråt hade nästan alla svämmat över med sylt så dom blev inte alls snygga :) Vet dock inte hur dom smakar än men jag tror dom smakar bra. Blev bara inte dom snyggaste kakorna när dom var klar, hehe...:)
Såhär blev dom "finaste" :) Vågade inte fota dom andra...så jag ska ge hallongrottorna ett försök till och hoppas att dom blir bättre och finare då!
Hallongrottor
4½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör eller margarin
Fyllning
Hallonsylt
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det.
Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare.
Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
Forma degen till valnötsstora bollar. Sätt ugnen på 200°C.
Lägg i muffinsformar på plåtar.
Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.
Gottekatten Arthur ville också ha glass tidigare idag ;)
Nu är jag helst slut och ska upp tidigt i morgon och baka bröd :) Så det är bäst att gå och lägga sig snart...
Sov så gott på er!
Kommentarer
Trackback