Mammas dag!
Det har varit en vanlig dag på jobbet, gjort ansiktsbehandlingar och vaxning. ikväll har jag även gjort manikyr på en kompis till mamma som varit här och grattat henne..
Tårtan fick topp betyg av alla som ätit den och jag håller med, den blev riktigt god :) Perfekt i konsistensen också!
Så det är inte sista gången jag bakar en lite mer tidskrävande tårta, kul var det och god blev den :)
Här får ni recepten på innehållet i tårtan:
Fluff:
150-180 gram av din favorit choklad (vi valde dumle)
3 dl vispgrädde
Värm upp grädden i en kastrull. Obs! den får inte koka!
Smält ner chokladen i grädden (jag värmde dumlen i micron ett tag innan)
Låt stå i kyl, helst över natten innan den vispas till fluff.
Hallonmousse:
500 gram frysta hallon, ska bli ca 3 dl passerade bär
5 gelatinblad
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
Blötlägg gelatinbladen. Passera bären genom en sil.
Blanda ihop socker och bär. Vispa grädden ganska hårt.
Smält gelatinbladen. Rör ner lite av bärsåsen i det smälta gelatinet.
Rör ner resten av gelatinet i bärsåsen. Vänd sen ner grädden och rör om
till en slät smet. Ställ in i kylen för att stelna.
Så nu är det bara för er att börja baka :)
Ska ge mig för ikväll nu och hoppa i säng, så skönt att inte ha några planer alls i morgon! Var väldigt länge sen det var så!
Go´natt och GLAD PÅSK!